facebook pixel

Podravska, Maribor, Spodnje Radvanje

VRSTNE HIŠE LETONJEVA

Podroben opis

V S E   H I Š E   S O   Ž E   P R O D A N E

 

O NASELJU

Na odlični lokaciji in v neposredni bližini potrebne infrastrukture, so vam na voljo moderne in kvalitetne vrstne hiše. Zasnova hiš sledi obstoječim urbanističnim vzorcem ob tem so zgrajene po zadnjih kakovostnih standardih in potrebah moderne družine.

Nahajajo se v prijetnem in družinam prijaznem okolju in obenem na mirni, varni in sončni lokaciji umaknjeni od glavne ceste, vse skupaj pa dopolnjuje razgled na Pohorje.

Bivanje v naselju, bo vsem družinam omogočalo prijetno mikroklimo, višjo kakovost življena in bivanja, a vendar ohranilo bližino potrebne infrastrukture kot so osnovna šola, vrtec, zdravstveni dom, trgovina, pošta …

Prijetno okolje in bližina Pohorja, sta kot nalašč za sprehode, tek, kolesarjenje in druge športne aktivnosti na prostem, lokacija pa omogoča tudi obilico aktivnosti za najmlajše. 

 

NIZKOENERGIJSKE VRSTNE HIŠE

Moderne in nizkoenergijske vrstne hiše bodo grajene s skrbno izbranimi kvalitetnimi materiali po zadnjih kakovostnih standardih in imele bodo praktično in funkcionalno razporeditev z velikim svetlim dnevnim prostorom v pritličju hiše, izhodom na teraso in zelenico.

Vsi objekti so zasnovani tako, da imajo nadkrit vhodni del - nadstropje se konzolno razteza nekoliko čez tloris pritličja zaradi lažjega dostopa ob slabem vremenu.

Tlorisi objektov so zasnovani sodobno. V pritličju je velika in odprta kuhinja, ki vam bo omogočala preglednost nad gosti in dogajanjem v dnevni sobi. Podaljšek dnevne sobe je manjši in priročni kabinet. Obenem so v pritličju tudi stranišče ter pripadajoča garderoba v vhodnem delu in utility. V slednjem je prostor za pralni in sušilni stroj. Z ločenim vhodom iz zunanje strani, je umeščena shramba v kateri se nahajajo toplotna črpalka in rekuperacijska naprava.

V nadstropju sta dve otroški sobi s svojo kopalnico in ločen starševski del s spalnico, garderobo in kopalnico.

 

Mikrolokacija

  • 150 m do avtobusnega postajališča
  • 200 m do trgovine
  • 200 m do pošte
  • 400 m do vrtca
  • 450 m do osnovne šole
  • 800 m do zdravstvenega doma
  • 800 m do lekarne
  • 850 m do bencinske črpalke
  • 900 m do knjižnice

 

KAKO SO GRAJENE

Gradnja je klasična - zidana z opeko Porotherm Profi (debeline 25, 20 in 12 cm), izolacija pod temeljno ploščo je XPS  8+6 cm; med izolacijo je položena samolepilna hidroizolacija. Okna bodo 3-slojna kombinacija Les/Alu (Marles Elegant Premium) z zunanjim vgradnimi žaluzijami (Roltek) na elektro pogone in predpripravo za komarnike. Fasada bo toplotno izolacijska (Röfix) debeline 18cm s silikonskim zaključnim nanosom. Streha bo betonska s toplotno izolacijo iz EPS-a debeline 30-40 cm, ter Bauder kritino FPO. 

Hiša bo ogrevana preko talnega ogrevanja, s toplotno črpalko sistema zrak/voda (Panasonic). Vsaka enota bo imela svoj centralni prezračevalni sistem (Vissmann). Vgrajena bo keramika – vhodni del, kuhinja in kopalnice; ter parket – dnevna soba, hodnik, spalnica in otroški sobi.

Nameščen bo filter za vodo, podometni kotlički (GEBERIT), sanitarna oprema – straniščna školjka, bide, umivalnik v stranišču (Villeroy & Boch), kopalniške armature (Grohe).  Ob tem še priključek za kuhinjsko napo ter predpriprava za klimatsko napravo. Tudi zunaj se bo nahajal priključek za vodo.

Hiši pripada urejena in ograjena okolica z dvema lastniškima parkirnima mestoma – dodatno parkiranje za obiskovalce je predvideno ob dostopni poti.

Na terasi bodo položene prane plošče in urejena zelenica. Zaradi nizkoenergijske gradnje je predviden strošek ogrevanja in priprave sanitarne vode okoli 300 EUR letno. Hiše bodo dokončane na ključ.

Opomba: v ceno ni zajeto: kopalniški umivalnik/pohištvo v obeh kopalnicah.

Vse podrobnejše informacije najdete na spletni strani: www.hiseletonjeva.si

Kontaktirajte nas