facebook pixel

Osupljiva arhitektura na robu prepada.

23.08.2022 / Nina Petek
Osupljiva arhitektura, ki stoji na pobočju pečine, bo kmalu postala eden najbolj neverjetnih domov na svetu.

Stavbo gradijo v Vancouvru v Kanadi in ima tri nadstropja. Videti je kot kopica steklenih hodnikov in prehodov, ki se prepletajo tako horizontalno kot vertikalno. Ko bo dokončana, bo nudila enega najosupljivejših razgledov na dolino in bo dom dvema generacijama iste družine. Gorski dom, ki so ga poimenovali Mountain House, je oblikoval iranski arhitekt Milad Eshtiyaghi, ki živi v Teheranu in se specializira za trajnostno arhitekturo.

Na lokaciji gradnje stojijo štiri stara drevesa, ki so bila upoštevana v načrtu gradnje in bodo ohranjena. V pritličju in prvem nadstropju bosta nastanjeni družini, v drugem nadstropju pa bo prostor za šport in rekreacijo. Vsak od sestavnih modulov stavbe se z veliko stekleno steno odpira proti dolini, odpiranje teh steklenih površin pa nadzira mehanski kabelski sistem, ki prostore spremeni v polodprte terase. Nepremičnina se bo ponašala tudi z bazenom s steklenim dnom.

Vir: M. K. Januar - februar 2022. Na robu prepada. DOm2. 30

#1 - Osupljiva arhitektura na robu prepada.#2 - Osupljiva arhitektura na robu prepada.#3 - Osupljiva arhitektura na robu prepada.#4 - Osupljiva arhitektura na robu prepada.#5 - Osupljiva arhitektura na robu prepada.#6 - Osupljiva arhitektura na robu prepada.