Na Siciliji kupila HIŠO za 1 evro: Razgled je nerealen, a nakup je skrival eno (grdo) past

28.08.2023 / Nina Petek
Sara in Luka sta mlad par, ki sta se leta 2020 iz Argentine preselila na Sicilijo. Tam sta kupila hišo za en evro, ampak …

 

Na tem mestu ste se zagotovo vprašali, kako je mogoče, da nekdo prodaja hišo za samo en evro oz. kako je mogoče, da nekdo kupi posest za en sam samcat evro. Je tako?  

Gre za projekt italijanske vlade, ki cilja na obnovo zapuščenih vasi, saj si želijo s tem poseliti zapuščene in neposeljene kraje, spodbuditi vaško ekonomijo in zagotoviti boljšo prihodnost državljanom.  

Ko so ljudje izvedeli za platformo, ki obljublja nepremičnine malodane zastonj, so bili do sistema večinoma nezaupljivi.

Kako tudi ne bi bili, saj je resnično skoraj nerealno, da lahko pridobimo celostno posest za 1 evro, poroča spletna stran Zadovoljna.rs.  

Instagram vplivneža Sara in Luka sta se kljub vsemu odločila za izziv in kupila posestvo v sicilijanski vasici. A ko sta se dogovarjala za nakup nepremičnine, si nepremičnine pred nakupom nista mogla ogledati.

Nista vedela, kako uničena je in koliko časa in denarja bo stvar potrebovala za popolno prenovo.  

 

Milo rečeno: kupila sta mačka v žaklju. Točno to pa je tudi bistvo ponudbe. Čeravno se zgodba bere kakor pravljica, so hiše tam propadle, zapuščene in zaraščene s plevelom, poroča Net.hr.  

V večini primerov je potrebna temeljita prenova, bodoči lastniki pa morajo za hišo pred prenovo položiti depozit v višini 5.000 eur.

Nato se zavežejo, da bodo hišo v roku treh let renovirali, ravno tako so dolžni kriti stroške za vso potrebno papirologijo za prenos lastništva. Po drugi strani pa Italija obljublja, da bo občina naklonjena kupcem, ki nameravajo najeti domače delavce in uporabiti domače materiale ter nepremičnine čim prej sanirati.  

Sara in Luka kljub vsemu verjameta, da je nakup nepremičnine v sicilijanski vasici najboljše, kar sta lahko naredila zase in za svojo družino.

Verjameta, da je Italija ustvarila popoln načrt, ki mladim poročenim parom omogoča osamosvojitev in bolj zdravo ter kvalitetno življenje. Po drugi strani pa bodo zapuščene vasi zacvetele, ko se bodo vanje naselili novi ljudje.  

Kaj pravite, se bi preselili na Sicilijo? 

(2023), Na Siciliji kupila HIŠO za 1 evro: Razgled je nerealen, a nakup je skrival eno (grdo) past. Cosmopolitan.si. Pridobljeno s https://cosmopolitan.metropolitan.si/samo-zate/kupila-hiso-na-siciliji-za-1-evro-grda-past/

Naročite se na novice s sveta nepremičnin

* obvezno polje