facebook pixel

Najljubši kotiček v otroški sobi

03.11.2023 / Nina Petek
Udoben igralni kotiček spada v vsako otroško sobo. Kot umik po napornem dnevu, za branje ali dremež, otroci potrebujejo prostor v svoji sobi, ki je namenjen sprostitvi. Z nekaj okraski in mehkimi dodatki za dom pa lahko tudi v dnevni sobi ustvarite prijeten kotiček, kjer se bodo otroci udobno namestili.

 

1. Kako urediti prijeten kotiček za najmlajše?

Svet zunanjega okolja je hiter, glasen in na dolgi rok je lahko za otroke precej naporen. Tudi otroci potrebujejo svoj prostor za umik - za nas odrasle je to zofa ali bralni stol, za njih pa je odmaknjen, prijeten kotiček v otroški sobi, kjer se lahko crkljajo s svojimi plišastimi živalcami, listajo svojo najljubšo knjigo ali poslušajo radijsko igro. Z mehkim tekstilom, puhasto preprogo in nekaj pripomočki za določitev območja udobja lahko njihov kotiček v trenutku naredimo prijeten in udoben.

2. Od preureditve do barve sten: ustvarjalne ideje za otroški kotiček

Tipi, baldahin, sedežna vreča: na voljo je veliko dodatkov za dom, ki so bili ustvarjeni posebej s tem namenom. Da bo jasno, da je to ločeno območje v otroški sobi, lahko tudi steno za njo pobarvate v drugo barvo (pri čemer velja uporabiti nežne odtenke).

3. Igranje pod nadstropno posteljo

Nadstropna postelja je odličen način za ustvarjanje prijetnega kotička v otroški sobi, ne da bi zavzela dodaten prostor. Pod spalnim nivojem je krasen prostor, ki ga lahko spremenite v imeniten igralni kotiček. Enostavno za podlago položite blazino, kot zaveso obesite rjuho ali odejo, pritrdite svetlobno verigo na zgornji letveni okvir - in najljubši prostor je nared.

M. L., (2023). Najljubški kotiček v otroški sobi. Naš dom2, oktober - november 2023, 30-35.