facebook pixel

Kam na dopust v letu 2024?

29.04.2024 / Nina Petek
Leto 2024 nam prinaša številne priložnosti za raziskovanje novih krajev, doživetij in kultur. Ne glede na to, ali si želite oddih na idilični plaži, pustolovščino v divjini ali odkrivanje skritih kotičkov mest, je letošnje leto kot nalašč za nepozabne počitnice. V nadaljevanju razkrivamo nekaj najprivlačnejših krajev za dopust v letu 2024.

 

Santorini, Zakintos in Kreta, Grčija

Ti grški otoki očarajo s svojo naravno lepoto, kristalno čistim morjem in odlično grško kuhinjo. V letu 2023 je imela Grčija občutno nižje cene počitnic od Hrvaške, situacija pa bo letos verjetno podobna. Če iščete dokaj ugodne počitnice, je Grčija torej prava izbira za vas. 

Čudovita Grčija vam bo vzela dih.

Čudovita Grčija vam bo vzela dih.FOTO: Shutterstock

Bolgarija in Albanija

Bolgarijo in Albanijo lahko prav tako prištejemo med bolj 'nizkocenovne možnosti' za poletne počitnice. Obe državi ponujata čudovite plaže, ugodno namestitev in pristno kulturo, zaradi česar sta odlična izbira za varčne poletne počitnice.

Albanija – še ena odlična izbira za letošnji dopust.

Albanija – še ena odlična izbira za letošnji dopust.FOTO: Dreametime

Lizbona, Portugalska

Odlična izbira za vse, ki si želite sproščene atmosfere. Uživate lahko v kulinaričnih razvajanjih, hkrati pa lahko obiščete številne čudovite razgledne točke, ki vam bodo vzele dih.

Lizbona – odlična izbira za vse tiste, ki si želite sproščene atmosfere.

Lizbona – odlična izbira za vse tiste, ki si želite sproščene atmosfere.FOTO: Dreamstime

Malaga, Španija

Obisk Malage, pristaniškega mesta na jugu Španije, je odlična izbira za vaš naslednji dopust. Malaga je eno najstarejših mest v Evropi, z bogato zgodovino, ki sega več tisoč let nazaj. Mesto ponuja številne zgodovinske znamenitosti in čudovite plaže, kjer lahko uživate v sončenju.

Malaga, Španija – top izbira!

Malaga, Španija – top izbira!FOTO: Shutterstock

Pisa, Italija

Pisa je znana po legendarnem poševnem stolpu, poleg stolpa pa ponuja še številne druge zanimivosti. Mesto ima bogato zgodovino in čudovito arhitekturo, ki vas bo brez dvoma navdušila. 

Poševni stol v Pisi vas bo navdušil!

Poševni stol v Pisi vas bo navdušil!FOTO: Dreamstime

Cartagena, Kolumbija

Cartagena je kraj z bogato zgodovino in čudovitimi karibskimi plažami. To mesto je popolna kombinacija kulture, zgodovine in tropskih počitnic.

Cartagena, Kolumbija

Cartagena, KolumbijaFOTO: Shutterstock

New York, ZDA

Pomlad je idealen čas za obisk New Yorka. Gre za živahno in raznoliko mesto, ki ponuja številne znamenitosti in ikonične zgradbe, utrip mesta pa bo poskrbel za nepozabno izkušnjo. 

New York

New YorkFOTO: Dreamstime

Pariz, Francija

Če ste ljubitelji športa in navijaškega vzdušja, je Pariz letos prava izbira za vas. Tam bodo namreč od 26. julija do 11. avgusta 2024 potekale poletne olimpijske igre, Francija pa bo tako ta pomemben dogodek gostila že šestič. 

Pariz, Francija

Pariz, FrancijaFOTO: Shutterstock

Nemčija

Se sprašujete, zakaj bi se na dopust odpravili v Nemčijo? Razlogov za to je veliko. Bogata kulturna dediščina, čudovita narava, okusna kulinarika, številne prireditve in koncerti, letos pa je Nemčija top izbira tudi za vse ljubitelje in ljubiteljice nogometa, tam se bodo namreč odigrale številne pomembne tekme.

N. Č. (2024), Zadovoljna.si. Kam na dopust v letu 2024? Pridobljeno s https://www.zadovoljna.si/potovanja/pocitnice-2024.html