facebook pixel

Pametni dom: Kako nam lahko aplikacije olajšajo vsakodnevna gospodinjska opravila

27.06.2024 / Nina Petek
Gospodinjske aparate iste znamke lahko povežete z aplikacijo in izkoristite številne funkcije, ki jih ponujajo.

 

Male gospodinjske aparate v našem domu, na primer robotski sesalnik, pečico, pralni stroj, čistilec zraka ali pomivalni stroj, lahko upravljamo preko enotne aplikacije, če so iste znamke. Poglejmo, kako si lahko denimo z uporabo Elektroluxove aplikacije poenostavite vsakodnevno gospodinjenje.

Robotski sesalnik

Preko aplikacije lahko izberete, kateri prostor in katere predele prostora naj posesa. Označite lahko območja, kjer je sesanje prepovedano, mu določite, v katerem prostoru naj začne in katere predele naj posesa bolj temeljito.

Robotskemu sesalniku lahko natančno določimo območje delovanja. 

Čistilec zraka

Uporabniki dobijo iz aplikacije v vsakem trenutku natančne podatke o kakovosti zraka v prostoru ter namige in opozorila, s katerimi lahko zagotovijo, da čistilec deluje s polno zmogljivostjo.

Pralni stroj

Aplikacija zagotavlja uporabnikom več vrst programov pranja perila, pravzaprav za vsako vrsto tkanine in stopnjo umazanije posebnega. Tudi če hišni ljubljenček pušča po stanovanju ogromno dlake, je mogoče z aplikacijo izbrati program, ki se bo z dlako odlično spopadel.

Program za avtomatsko odmerjanje pralnega sredstva pa zagotavlja, da pralni stroj porabi ravno pravo količino detergenta - ne preveč, ne premalo. Z analizo količine perila pralni stroj natančno odmeri potrebno količino pralnega sredstva, s tem pa prihrani denar in varuje okolje.

Pri pranju lahko z uporabo aplikacije zmanjšamo količino detergenta in tako varujemo okolje ter prihranimo denar.

Pečica

S kamero, nameščeno v ročaju na vratih pečice, imajo uporabniki ves čas pregled nad hrano, ki se pripravlja v njej. Pa tudi tisti, ki ne uporabljajo te funkcije, so med kuhanjem lahko na tekočem, kaj se dogaja. Potisno sporočilo jih obvesti, ko je jed skoraj gotova.

Funkcija, imenovana Pomoč pri kuhanju, pomaga uporabnikom pri izbiri optimalnega programa pečice in nastavitev glede na vrsto jedi, ki jo pripravljajo. Med možnostmi lahko pobrskajo v aplikaciji in dajo pečici navodilo za začetek delovanja. Z digitalnim pomočnikom se lahko uporabniki naučijo bolje pripravljati svojo najljubšo hrano.

V. B. (2024), Večer. Pametni dom: Kako nam lahko aplikacije olajšajo vsakodnevna gospodinjska opravila. Pridobljeno s https://vecer.com/kvadrati/pametni-dom-kako-nam-lahko-aplikacije-olajsajo-vsakodnevna-gospodinjska-opravila-10359831